Lääke

KALCIPOS-D MITE 500 mg/5 mikrog tabl, kalvopääll 120 kpl

Kalcipos-D mite sisältää 500 mg kalsiumia ja 5 mikrogrammaa (200 IU) D3-vitamiinia, joita molempia tarvitaan luuston kehityksessä. D3-vitamiini säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa sekä toimii luuston kalsiumtasapainon säätelijänä.

Vaikuttava aine:
KALSIUMKARBONAATTI,
KOLEKALSIFEROLI (D3-vitamiini),
Pakkauskoko:
120 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
16,96 €

Kalcipos-D mite -tabletteja käytetään kalsiumin ja D-vitamiinin puutosten ehkäisyyn ja hoitoon sekä tukihoitona osteoporoosissa, kun potilaalla on kalsiumin ja D-vitamiinin puutteen riski.

Tabletti voidaan niellä kokonaisena, jaettuna tai murskattuna.

Suositeltu annos:

  • Aikuiset: 1 tabletti 1 - 3 kertaa päivässä
  • Lapset: 1 tabletti 1 - 2 kertaa päivässä

Kalsiumkarbonaatti 1300 mg vastaten 500 mg:aa kalsiumia ja kolekalsiferoli (D3vitamiini) 5 mikrog (200 IU); maltodekstriini, natriumaskorbaatti, keskipitkäketjuiset triglyseridit, piidioksidi, sakkaroosi, natriumoktenyylisukkinaattitärkkelys (E 1450), all-rac-alfa-tokoferoli, kroskarmelloosinatrium, vedetön kolloidinen piidioksidi, magnesiumstearaatti, hypromelloosi, makrogoli, parafiini.

Oksaalihappo (pinaatissa ja raparperissa) ja fytiinihappo (kokojyväviljassa) voivat vaikuttaa valmisteen tehoon. Jos olet syönyt runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävää ruokaa, odota vähintään 2 tuntia ennen kuin otat Kalcipos-D mite -valmistetta.

Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Lääkkeellä ei ole mainittu yleisiä haittavaikutuksia. Lisää harvinaisempia haittavaikutuksia pakkausselosteessa.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Päivittäinen kalsiumin saanti raskauden aikana ei saa ylittää 1500 mg:aa eikä D3-vitamiinin saanti 15 mikrogrammaa (600 IU). Kalcipos-D mite -valmistetta voi käyttää kalsium- ja D-vitamiinipuutteen hoitoon raskauden aikana.

Kalcipos-D mite -valmistetta voi käyttää imetyksen aikana. Kalsium ja D3-vitamiini erittyvät äidinmaitoon, mikä tulee ottaa huomioon annettaessa lapselle D-vitamiinilisää.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Pidä purkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle